Emotional Freedom Technique (EFT)

Problemen zijn problemen, voornamelijk vanwege de emoties waarmee ze gepaard gaan. Neutraliseer de (negatieve) emoties en de situatie wordt niet langer als een probleem ervaren.

Heb jij ook vaak dat je blijft hangen in negatieve gedachtes? Iemand maakt een rot opmerking en dit blijft maar door je hoofd spoken; Je begaat een mega blunder en dit speelt zich dagen erna nog steeds in je hoofd af; Je moet een presentatie geven en je bent hier zo zenuwachtig voor dat je er ’s nachts van wakker ligt; Je hebt iets meegemaakt waardoor je nog steeds veel stress ervaart als je in eenzelfde situatie komt?
Of je hebt een aanwijsbare lichamelijke klacht die heel veel dingen beïnvloedt?

EFT is gebaseerd op de ontdekking dat onbalans in het energie systeem van het lichaam een groot effect heeft op iemands psychologische gesteldheid. Het corrigeren van deze onbalans leidt vaak tot snel herstel.
EFT is een methode die snel en makkelijk toepasbaar is. Door op verschillende punten op het lichaam licht te ‘kloppen’, breng je je energie systeem weer in balans en lossen de problemen vaak op of worden in ieder geval verminderd.
De basismethode van EFT kan op vele klachten en gebieden toegepast worden. Denk aan angsten, verdriet, piekergedachten en ook lichamelijke klachten.

De methode bestaat uit het kloppen op de zogenaamde acupunten, waardoor onbalans die is ontstaan, weer in balans wordt gebracht.
Deze acupunten zijn duizenden jaren geleden ontdekt door de chinezen, die de elektrische stromen (de zogenaamde meridianen) die door het menselijk lichaam gaan, in kaart wisten te brengen en de verschillende behandelpunten op deze stromen te traceren.
Deze punten kunnen worden gestimuleerd, gekalmeerd, verdoofd en geactiveerd door naalden (accupunctuur), hitte en/of massage.
In de EFT worden deze punten aan het werk gezet door licht te kloppen op de plaats waar de betreffende punten zich bevinden.

Kloppen tot het weer klopt!

Er wordt binnen de EFT van uitgegaan dat een emotie in drie fasen wordt veroorzaakt;
1. Een negatieve gebeurtenis
2. Een verstoring in het energiesysteem
3. Een negatieve emotie als gevolg van 2, in reactie op 1

Hieruit kun je opmaken dat een negatieve emotie alleen kan ontstaan als er een verstoring in het energetische systeem plaatsvindt; zonder deze verstoring zal er geen negatieve emotie ontstaan.
Hiermee valt te verklaren waarom de ene persoon anders reageert op een gebeurtenis dan een ander. De ene mens is (energetisch gezien) sneller uit balans, dan de andere.

De methode is heel simpel, makkelijk aan te leren en op alles toepasbaar waar een negatieve emotie aan vast zit. En hierbij geldt het principe; Baat het niet, schaden doet het zeker niet.

Ben jij nieuwsgierig naar deze methode en zou je willen weten hoe je deze toe kunt passen?
Geef je dan op voor de workshop EFT.

Wanneer; Nieuwe datum volgt snel!
Tijdstip; 
Waar; Praktijk Silly Coaching Stationsweg 18 Oude Tonge
Wat; Een interactieve workshop, waarbij je de basis methode van EFT leert. Hierna ben jij in staat om zelfstandig de methode toe te passen op jouw persoonlijke situaties en emoties. Een methode waar je dus je leven lang profijt van kunt hebben!
Inclusief een hand-out waarin je alle informatie en stappen nog eens terug kunt lezen.
Jouw eenmalige investering; €29.95

Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op! ->contact