Training ‘Improviseren kun je leren’

Improviseren vergroot je wereld en je lachspieren

En vermindert je rimpels 😉

Improvisatie staat vooral bekend als vorm van comedy en entertainment, maar wordt inmiddels ook op veel andere vlakken aangeboden.
Het is namelijk meer dan alleen ‘een leuke oefening’ of een stukje ‘Lama’s’;
het stimuleert creativiteit, snel en kritisch denken, betrokkenheid bij ideeën en samenwerking én het bevordert spreken in het openbaar en de communicatieve vaardigheden.

Doordat je namelijk niks fout kan doen bij improviseren, stijgt het vertrouwen in jezelf en in elkaar, waardoor je meer risico durft te gaan nemen en het plezier in het spelen toeneemt. Op deze manier neemt improvisatie mentale blokkades weg die het creatief denken blokkeren. Je interne criticus (dat vervelende stemmetje in je hoofd) hoeft zich minder vaak te laten zien en de beloning hiervoor zijn meer spontane, intuïtieve reacties.
Dus meer ‘echt jij’ en minder uitgekauwde, overdachte reacties.

Bij stressvolle situaties gaat de aandacht vaak naar binnen en ben je alleen nog maar bezig met je eigen bonkende hartslag, je zwetende handpalmen en je klotsende oksels. Je reptielenbrein staat paraat om je in veiligheid te brengen en nadenken lukt vaak niet meer.
Wat je in deze situaties kunt gebruiken is het rationele gedeelte van je brein. Door veel ‘alsof’ spel te spelen, veel improvisatie oefeningen te doen, train je dit gedeelte van je hersenen. Hierdoor kun je sneller terugvallen op dit deel van je brein tijdens spannende gebeurtenissen en beter in het hier en nu blijven.

Wil jij ‘JA’ zeggen tegen je kwetsbare kant en de angst in je onderbuik?
Wil jij leren alles te gaan omarmen; Het niet-weten, de gevoelens die opkomen en die je misschien helemaal niet wil, je angsten, het gerommel in je hoofd, je grootheidswaanzin, je overlevingsmechanismen, je gevoel van niet-goed-genoeg?

“Leven zonder handrem is zoveel leuker!”

Wil jij vooral ook een avondje lachen, wil je genieten van vele broek-pies-momentjes, wil je even helemaal oké zijn met alles wat je doet en alle gevoelens die je overspoelen?
Wil jij met mildheid kunnen kijken naar jezelf en naar alles wat bij jou hoort, zowel positief als negatief?
Dan is deze training echt iets voor jou!

Wanneer; Woensdag 29 november
Waar; Praktijk Silly Coaching Stationsweg 18 Oude Tonge
Tijd; 19.00 -20.30
Kosten; €20 

Deze training heeft een looptijd van meerdere maanden. Elke keer is los van elkaar te volgen.

  • Eenmalig meedoen is mogelijk, het is niet noodzakelijk alle trainingen te volgen.
  • Alle trainingen meedoen is natuurlijk nog leuker. Geen een avond zal hetzelfde zijn, elke keer heeft een andere focus.
  • Opgeven is noodzakelijk. De avond gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen