Workshop The Silly professional

Een professional met hart voor je werk!

Jij bent een professional die werkt met groepen kinderen. Je staat bijvoorbeeld voor de klas of bent begeleidster in een kinderdagverblijf.
Jij hebt hart voor je werk en wil dolgraag ieder kind in zijn unieke waarde laten en op zijn of haar kunnen begeleiden.
Maar dan is daar dat ene kind…
Dat kind dat een beetje anders is dan anderen. Dat helemaal op kan gaan in een bloemetje wat het heeft geplukt, of verdrietig kan zijn om de vlinder die dood in de tuin ligt.
Maar ook dat kind dat net wat langer nodig heeft om tot een beslissing te komen.

Dat kind dat snel overprikkeld raakt en bepaalde dingen eng vindt. Zo eng dat bijvoorbeeld de gymles elke keer een drama is. Of het uitstapje wat anders is dan anders, is voor dat kind helemaal geen leuke ervaring…
Dat kind dat ook nog eens jouw stemming haarfijn lijkt waar te nemen.
Dat kind dat perfectionistisch is en bang om fouten te maken. 

Je stuurt aan op succeservaringen, maar bij dit kind lijkt dat niet echt aan te komen.
Na het maken van een fout trekt dit kind zich alleen maar meer terug…

Hoogsensitiviteit en mindset

Tuurlijk heb je wel eens gehoord van hoogsensitiviteit. Dat zijn die kinderen die bang zijn voor harde geluiden toch? En die last hebben van de labeltjes in hun kleren.
Weer zo’n stempeltje waar je rekening mee moet houden en er zijn er al zoveel…

Zeg eens eerlijk…

Weet jij genoeg van hoogsensitiviteit? Heb jij je hier wel eens in verdiept? Of denk jij ook dat het een modeverschijnsel van deze tijd is, een excuus die ouders verzinnen om het gedrag van hun kinderen goed te praten? Weet jij genoeg van de verschillende mindsets? En hoe dit in relatie kan staan tot hoogsensitiviteit? Hoe een bepaalde mindset het gedrag van een kind kan beïnvloeden?

In deze workshop neem ik je mee in een stukje theorie achter het fenomeen hoogsensitiviteit en leer ik je dat het om iets meer gaat dan dat labeltje in hun kleren, of dat naadje in de sokken. Ik leer je de verschillen tussen de mindsets en hoe je kan gaan sturen op een andere mindset.
Door middel van leuke oefeningen ga je ervaren hoe het kan zijn voor dat ene kind in jouw groep. Zodat je vanuit het zelf ervaren, net even wat meer kennis en handvatten hebt om ook dit bijzondere kind het juiste zetje de wereld in te geven.

Deze 3 uur durende workshop kost €49 euro per persoon.
De eerste zal in september plaatsvinden, de datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
Bij interesse kun je je alvast vrijblijvend opgeven.

Op aanvraag geef ik deze workshop ook graag op locatie. Vraag hier naar de mogelijkheden.