Groen slurpen

Oké, wie er nu denkt dat ik het over een groene smoothie ga hebben en hoe gezond dit wel niet is en dat iedereen de dag zou moeten beginnen met zo’n heerlijk groen brouwsel vol spinazie of andijvie, waarbij je je per direct al fitter voelt door hem alleen maar te maken…. Nou nee hoor, want hoewel ik durf te zeggen dat ik redelijk gezond leef en mijn best doe om fit te blijven, word ik van een groene smoothie dermate misselijk dat ik al heel snel mijn spinazie, andijvie en boerenkool weer gewoon in de pan hebt gegooid in plaats van in de blender.

Ik wil het ook niet hebben over een beter milieu en de ecologische voetafdruk die je wel of niet wil achterlaten. Dat moet je allemaal lekker zelf weten en er vooral ook achter staan om hier wel of niet iets mee te doen.

Ik wil even delen met jullie (voor wie dat nog niet wist) dat steeds meer onderzoeken aantonen dat de natuur -en specifiek de kleur groen- een positief effect heeft op ons innerlijk ikje en dus op ons gehele welzijn.
Nu kun je dat heel groot toepassen en gaan ‘bosbaden’, zoals dat populair is in Japan. Dit verlaagt de bloeddruk en de hartslag, verbetert de cognitieve vermogens en kan je creativiteit vergroten. Bovendien activeren de stofjes die bomen uitscheiden, ons immuunsysteem.
Maar voor iedereen die (nog) niet de tijd wil nemen om 2 uur lang te vertragen tussen de dennenbomen is er goed nieuws! Ook alleen de kleur groen heeft dus blijkbaar een positief effect op ons stress systeem. Je hoeft dus niet persé een bos in je achtertuin te hebben (zoals ondergetekende) om de stress-verlagende effecten van groen te kunnen ervaren. Het in huis halen van een groene omgeving door middel van een plant of een kekke groen geverfde muur, zet dus ook al wat in beweging.
Conclusie; maak alsnog die groene smoothie maar, al is het alleen maar om naar te kijken 😊.