Magnetiseren

“Wat is dat, magnetiseren?”
Die vraag krijg ik vaak, nu beetje bij beetje mijn plannen door komen bij iedereen.


Sommigen hebben er wel van gehoord en er zelfs al ervaring mee en sommigen hebben echt geen idee.
Hier dan een korte uitleg waar magnetiseren vandaan komt en wat het inhoudt.
Magnetiseren bestaat al heel lang. Al meer dan 5000 jaar wordt het in vele culturen gebruikt om ziektes en kwalen te bestrijden. En in al die jaren is het door vele wetenschappers en onderzoekers afgedaan als ‘onzin’, omdat het nou eenmaal niet wetenschappelijk te bewijzen valt, ondanks alle goede resultaten die het geboekt heeft.
De grondlegger van het huidige magnetisme is Frans Anton Mesmer, waarbij ene William Kilner de verschillende kleuren van de aura heeft ‘ontdekt’.
En dat is wel weer genoeg geschiedenis, gezien ik dit zelf het meest vervelende stuk vond van heel de opleiding.
Voor degenen die echt meer willen weten, wil ik dit hoofdstuk uit mijn boek best wel voorlezen tijdens een behandeling… (wedden dat je in slaap valt, maar of dat nou van totale ontspanning is… 😉 )
Maar goed, wat houd magnetiseren nou eigenlijk in?
Ieder mens, ieder organisme, eigenlijk alles, heeft een energieveld om zich heen. Kijk maar eens naar je hand boven een effen ondergrond. Als je niet teveel tuurt, maar ontspannen kijkt, zal je een soort wazige rand om de contouren van je hand zien.
(Haha, je bent aan het kijken hè?!)
Dit is jouw energieveld en zit om heel je lichaam heen.
Sommigen zijn zich hier niet van bewust, anderen krijgen bijvoorbeeld een vervelend gevoel als iemand te dicht bij komt staan of zitten; Diegene komt dan in jouw energieveld. ( De welbekende bubbel…)
Als de energie in dit krachtveld goed stroomt, dan zit je lekker in je vel, begin je de dag uitgerust en kun je (bijna) alles aan.
Door bepaalde (negatieve) gebeurtenissen kunnen er blokkades in je energieveld ontstaan en zal de energie niet meer goed stromen.
Hierdoor kun je je moe, opgebrand en ziek voelen.
Maar ook als je je niet goed af kunt sluiten voor de energie van anderen, kan dit grote invloed op je welzijn hebben.
Met magnetiseren zorg ik ervoor dat de blokkades in jouw energieveld opgelost worden, zodat de energie weer kan stromen.
Je zult je ontspannen voelen, energieker en je gedachten komen tot rust, waardoor zich vaak oplossingen voordoen die voorheen niet in je op waren gekomen.
En nee, ik heb geen blauwe jurk aan, doe de behandeling niet met kaarslicht en zal er geen mantra’s bij zingen  (hoewel daar niks mis mee is, misschien toch eens gaan oefenen 😉 )
Als zelfs de meest nuchtere man van de wereld na afloop zegt dat hij ‘van alles voelde gebeuren’ en mijn puber-dochter (die het allemaal afdoet als hocus-pocus en er naar eigen zeggen ‘niet in gelooft’) verbaasd vertelt dat ze het overal voelde tintelen… Dan zou je zeggen dat het toch iets doet….
En of het nou bewezen is of niet, of je er nou in gelooft of niet; wat werkt, dat werkt!
De jongste is overigens helemaal fan , die vraagt bijna elke dag of ik haar wil magneti-dingesen 
En als ik haar vraag wat het bij haar doet antwoordt ze steevast; “Ik kan het niet uitleggen, maar het voelt fijn!”