Niet twijfelen, gewoon doen!

Soms kom ik in een periode dat ik me nu en dan afvraag waar ik het voor doe. Is al deze inspanning en het keiharde werken, het zwoegen en het ploeteren, het piekeren en de slapeloze nachten het eindresultaat nog wel waard….

 Na een jaar vol aanpassen, creatief denken, verleggen van grenzen en dat geroei met steeds kortere riemen ben ik moe en raak ik de feeling met mijn missie een beetje kwijt.
En dan, op de valreep van het oude jaar, dat jaar dat zoveel van me heeft gevraagd op zakelijk, maar ook zeker op persoonlijk vlak, komt er een mail binnen. Een mail die voor tranen in mijn ogen zorgt en die het vuurtje van mijn doel weer doet oplaaien.
Deze mail kwam precies op tijd (toeval?) en in de afgelopen weken heb ik hem meerdere keren gelezen met een lach op mijn gezicht.
Een mail van een moeder die samen met haar zoon een traject bij mij heeft gedaan, alweer een tijdje geleden.
Ik deel hem graag met jullie…

Ik wil je even bijpraten over mijn zoon
Inmiddels zit hij in de brugklas en hij heeft het stik naar z’n zin.
In september vond hij alles heel spannend en twijfelde hij of hij het wel zou redden in de klas waar hij zat. Hij had een lager schooladvies gekregen en daar is niks mis mee natuurlijk. Maar hij was overtuigd van zijn eigen Growie en wou echt naar dit niveau.
De eerste week was het chaos in zn hoofd, maar na de tweede week veranderde dat. Hij gelooft in zichzelf. En dat komt mede door jou. Fixie veranderde in Growie.
Mijn zoon veranderde van onzeker naar het vrolijke ventje wat hij was toen hij een jaar of 6 was.
Ondertussen is hij klassenvertegenwoordiger, de achten en negens vliegen om z’n oren en volgens zijn mentor zou hij best naar een niveau hoger kunnen.
Dat is net een tree te hoog vindt hij zelf.
Kortom: Hij lacht, straalt, is nog steeds sociaal en het belangrijkste: hij heeft zijn zelfvertrouwen terug.

Om jouw glimlach nog groter te maken:
Ik heb mezelf half november ingeschreven bij de Kvk. Ik ben nu ook een trotse ondernemer!
Vind ik het spannend? Ja!
Ben ik bang om te falen? Ja!
Maar dat weegt niet op tegen de voldoening en het plezier wat ik eraan beleef.

Niet twijfelen, gewoon doen.
Soms moeten gesprekken bezinken, en zaadjes ontkiemen. Ook daar heb jij aan meegewerkt Priscilla.

Ik wens je een mooi 2021.
Met een glimlach.

En ik? Ik weet weer waar ik het voor doe. Ik weet weer waar ik blij van word, ik weet weer waar ik alle energie in mag stoppen en ik ga vol goede moed verder… Met een glimlach 😉