6 SILLY dingen over mij!

Ter ere van het 6-jarig bestaan van Silly Coaching deel ik graag 6 ‘silly’ dingen over mij waardoor jij je een stuk minder raar voelt 😉 Veel mensen schamen zich toch een soort van, voor de eigenaardigheden die ze hebben. Hoe vaak heb ik al mensen tegenover me gehad die voorzichtig iets over zichzelf vertelden wat het stempeltje ‘raar’ had gekregen. Waarbij je jezelf de vraag kan stellen of het echt raar is, of dat het als raar wordt neergezet door anderen…Want waarom moet je je schamen voor iets wat duidelijk bij jou past, wat iets van jou is, wat jij jou maakt? Omdat ‘anderen’ het raar vinden en jij het daarom maar verzwijgt of verbergt om niet uitgelachen te worden? Omdat je niet als neurotisch, of autistisch bestempeld wil worden?

Even voor de duidelijkheid; ik heb het hier over alledaagse kleine ‘gekke’ dingen die doorgaans anders gedaan worden door de meeste mensen. Niet over het ’s nachts op straat lopen in je blote niksje met bijvoorbeeld alleen een speen in je mond. Dit zou ik ook wel een beetje raar vinden namelijk. (sorry voor degenen die dit doen; vooral blijven doen, maar ik hoef het niet te weten 😉 )

Maar wat is raar als jij je er goed bij voelt, rustiger van wordt, of een (schijn)veiligheid van controle voor jezelf kan creëren waardoor het dagelijkse leven net iets beter te behappen is? En is het dan inderdaad raar omdat jij het van jezelf ook heel raar vindt, of omdat anderen er iets van vinden? En moet jij deze stukjes van jezelf dan maar verbergen om geen rare blikken te krijgen, of mag jij juist verbaasd zijn omdat anderen dit raar vinden?
(Je leest het, ik ben mezelf aan het indekken 😉)
Ik ben een soort van trots op mijn rare trekjes en wil ze daarom graag met je delen. En als jij me daarna raar vindt, dan vind ik dat helemaal oké 😊.

Oké, komen ze, in willekeurige volgorde, waarbij ik persoonlijk de ene niet raarder vind dan de andere 😊;
1. Ik eet chocola niet met mijn blote handen…..
2. Ik gebruik nooit, maar dan ook nooit 2 verschillende knijpers op 1 stuk wasgoed
3. Ik roer nooit alleen een rondje met de klok mee in mijn koffie of thee
4. Ik ga nooit in tegengestelde richting op mijn handdoek liggen tijdens het lesgeven
5. Ik rond mijn hardloop rondje altijd af op de hele of halve kilometer
6. Ik heb thuis 1 perfect koffie kommetje en zal (thuis) nooit uit iets anders koffie drinken

Ik voel dat sommige punten enige uitleg nodig hebben, welke ik graag geef. Niet omdat ik hoop dat je me dan minder raar vindt, (dat punt ben ik al enige tijd voorbij gelukkig) maar omdat het voor mij heel logisch is dat ik deze dingen doe en ik je dat graag vertel.

-> Ik eet chocola niet met mijn blote handen…..
Ik hou van chocola, niet van alle chocola, maar van melkchocola met stukjes hazelnoot. Dit trakteer ik mezelf dan ook bijna dagelijks, zomaar 2 of 3 stukjes. Waar ik niet van hou is vieze handen… En tsja, chocola smelt als je het tussen je vingers houdt, waarbij ik kleine hapjes neem om er zo lang mogelijk van te genieten. ( En de chocola dus langere tijd tussen mijn vingers zit) Dus wat ik doe is altijd een stukje van het zilverpapier afscheuren van de verpakking en daar stop ik het stukje chocola tussen om zo vast te houden. Dubbel genieten; geen vieze vingers en wel chocola.
(Om die reden eet ik ook geen kaaschips of iets dergelijks, maar dat is een ander punt 😉)

> Ik gebruik nooit, maar dan ook nooit 2 verschillende knijpers op 1 stuk wasgoed…
Dit kan gewoon niet in mijn hoofd, dan ontstaat er error. Dus het zijn of 2 houten knijpers of 2 plastic knijpers, maar nooit een houten en een plastic knijper op 1 stuk wasgoed. Wél ben ik al zover dat het me lukt om 2 verschillende kleuren plastic knijpers te gebruiken op 1 stuk wasgoed! Trots!!! 😉

-> Ik roer nooit alleen een rondje met de klok mee in mijn koffie of thee…
Mijn theorie is dat de suiker of zoetstof alleen maar mee draait in het rondje als je met de klok mee roert en dus niet zo snel oplost. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat als je chaos creëert in je koffie of thee, dat de suiker of zoetstof dan veel sneller oplost.
Dus beweeg ik mijn lepeltje altijd heftig heen en weer, niet in een rondje, afgewisseld met een rondje met de klok mee en dan ineens een rondje tegen de klok in, om weer terug te gaan naar heen en weer.
Zeer serieus proces dit en volgens mijn huisgenoten, ook een langdurig en luidruchtig proces…

-> Ik ga nooit in tegengestelde richting op mijn handdoek liggen tijdens het lesgeven…
Ik ga altijd met het logo mee op mijn handdoek liggen tijdens het lesgeven, of tijdens het sporten in het algemeen.
Als ik hem per ongeluk andersom neerleg, onderbreek ik mijn oefening om hem goed neer te leggen. Dit kan namelijk echt niet, niet alleen in mijn hoofd, maar heel mijn lijf is dan onrustig als de handdoek verkeerd om ligt en gegarandeerd ga ik dan fouten maken in mijn choreo…
(Zo moeten mijn stepje en mijn matje ook altijd recht staan/liggen, maar dat is weer een ander verhaal 😉 )

-> Ik rond mijn hardloop rondje altijd af op de hele of halve kilometer…
Ik zal nooit een rondje hardlopen en dan stoppen tussen de hele of halve kilometer. Ik rond het altijd af op half of heel. Dat betekent soms dat als ik net te ver door ren, ik mezelf verplicht een halve kilometer verder te rennen.
(Ook die keer dat we verdwaald waren in de Belgische Ardennen en we na 17,6 kilometer eindelijk bij het huisje terug kwamen… en ik dus nog even door moest rennen van mezelf, want ja; 17,5 óf 18…)

-> Ik heb thuis 1 perfect koffie kommetje en zal nooit uit iets anders koffie drinken…
Een kommetje waarin de verhouding van mijn koffie, melkpoeder én zoetje precies goed is als ik deze vol schenk. Het is net iets groter dan een standaard kommetje en kleiner dan een mok en héél, héél moeilijk te krijgen. Ik had er ooit 2, maar eentje is er gesneuveld. Je begrijpt dat dit kommetje dan ook heel erg waardevol voor me is. Om deze reden heb ik altijd moeite met kommetjes als ik op vakantie ben, omdat dan de verhouding koffie/zoetje net niet helemaal oké is. Ik overweeg vaak om mijn eigen kommetje mee te nemen, maar hè; kommetje op reis = grotere kans op sneuvelen: DILEMMA!
(Ik weet ook niet wat ik moet doen als dit kommetje ooit breekt…)

Ik kan, als het moet, nog wel even doorgaan met mijn lijstje, want ik heb nog veel meer ‘rare’ dingen. Gelukkig houd ik van raar, gek, buiten de lijntjes en zit ik mezelf niet in de weg hiermee. En jij, wat voor ‘rare’ trekjes heb jij allemaal en durf je dat te delen?