De wereld zit op jou te wachten

En dan zegt je eigen trainer op de laatste dag van de opleiding tegen jou;

“Ga je plannen concreet maken, de wereld zit op jou te wachten!”

En ik besef des te meer, dat dit is wat ik wil; Al mijn ideeën omzetten in een geweldig traject, waarvan ik weet, vanuit het oergevoel in mijn tenen, dat ik met deze plannen de levens van velen in beweging kan zetten.
Maar vanuit datzelfde oergevoel komt ook de twijfel opzetten; wat voelt dit eng, wat voelt dit kwetsbaar, om iets op te zetten waarvan ik niet weet of het aanslaat, maar waarvan ik zo graag wil dat het aan gaat slaan!
Omdat ik dus wéét dat het werkt. Ik weet dat het zoveel geweldige inzichten gaat verschaffen, waar mensen ook daadwerkelijk wat mee kunnen. Wat écht voor verandering kan gaan zorgen!
Waar ik heel wat tijd en heel veel energie insteek, zonder de uitkomst te weten… En dat is uiteindelijk ook waar alles om draait bij De Moed om te Falen; Het niet-weten opzoeken, iets aan dúrven gaan zonder te weten hoe het eindigt, de controle los dúrven laten…
Wat ik wel weet is dat ik dit móet doen, ik móet dit de kans geven, ook al heeft het misschien niet de uitkomst die ik wil.

Ik vind mijn plannen zo gaaf, maar hoe breng je dat over op de buitenwereld? Hoe laat je weten dat je er zelf zo enthousiast over bent, dat je het liefst vandaag al wil beginnen. Hoe laat je weten dat er vanzelf een lach op je gezicht komt als je alles op papier aan het zetten bent. Hoe leg je uit dat het jezelf zoveel inzichten heeft verschaft dat het jouw wereld heeft laten schudden en er heel veel stukjes op z’n plek zijn gevallen, dat de soms onbegrijpelijke puzzel voor mij weer een beetje meer vorm heeft gekregen?
En dan is het ook nog een lastige doelgroep die je aan wil spreken; Juist die mensen die liever de kat uit de boom kijken. Juist die mensen die liever iemand anders voor laten gaan en daarna kijken wat de resultaten zijn. Juist die groep die het liefst niks doen waarvan ze de uitkomst niet weten…

“De wereld zit op jou te wachten”… Ik wéét dat de wereld op mij zit te wachten… alleen is de vraag of de wereld al weet dat hij of zij op mij zit te wachten 😉
Ik en mijn toolbox, vol met toffe oefeningen en materialen, zit in ieder geval wel op jullie te wachten.
Op jullie, die zich herkennen in de omschrijving van de Moed om te Falen. Op jullie die weten dat ze nog heel veel winst kunnen behalen op het gebied van faalvaardigheid. Op jullie die de sprong durven te wagen.

Wat wordt jouw volgende uitdaging?

Stond er op het kaartje wat ik uitkoos tijdens een opdracht op die laatste dag van de opleiding..
Nou dit dus;
Ik ben klaar voor de wereld, jullie ook voor mij?