Ik ben een perfectionist…

“Mijn naam is Priscilla en ik ben een perfectionist….”
“Hallo Priscilla…”

“Ik ben sinds jaar en dag verslaafd aan het willen voldoen aan de eisen van anderen. Ik verlies mezelf in het rekening houden met alles behalve mezelf. Ik kan geen weerstand bieden aan het willen laten zien dat ik het allemaal wel kan, dat ik niks uit de weg ga en dat het me allemaal wel makkelijk af gaat.
Ik gebruik mijn sensitiviteit om af te stemmen op de hele wereld, zodat ik niet naar de angst toe hoef dat ik anderen van me af zou kunnen stoten…
Elke dag weer trap ik in de verleiding om maar een stapje naar achteren te doen, zodat ik niks hoef te doen waar ik de mist mee in kan gaan.
Bij alles wat ik doe blijf ik binnen mijn comfort-zone, stippel ik alles uit en moet het perfect zijn, om maar niet door de mand te vallen.
Ik mag van mezelf geen fouten maken…”

Ik zie het voor me; Een praatgroep speciaal voor die mensen die zich herkennen in hoogsensitiviteit en die hierdoor tegen perfectionisme en faalangst aanlopen. Die van zichzelf alles goed moeten doen en het zichzelf verwijten als ze 1 van de vele ballen laten vallen…
Die het zichzelf, maar ook anderen, kwalijk nemen als het mis gaat.
Want een fout maken, dat doe je niet…
Zie je het ook voor je… zittend in een kring, gemoedelijk met een bakje thee of koffie erbij. Zakdoekjes binnen handbereik voor de tranen die zeker te weten gaan vloeien? Want dit is toch wel een heel kwetsbaar stukje wat even open en bloot wordt gelegd…

Oké, skip dat beeld dan gelijk uit je gedachten, want dat is NIET hoe het traject De Moed om te Falen eruit gaat zien! Niks geen praatgroep, niks geen kwetsbare verhalen als jij die niet wil delen!
Bij dit traject mag je spelen, mag je lachen, mag je uitproberen, mag je voelen, mag je ervaren, mag je doorleven. En mag je vooral jezelf een beetje beter gaan begrijpen…
Een interactief traject, gevuld met oefeningen en opdrachten waarvan je wel eens
– in je broek zou kunnen piesen van het lachen (no worry’s; de wc zit om de hoek)
– die je eye-openers kan geven die je niet zo snel zou verwachten
– die jouw hoofd dichter bij je hart kan brengen
– en die jou de kans geeft je teen eens te dompelen buiten die comfort-zone waar je al heel lang in vast zit…

En oké, dat bakkie thee of koffie, die krijg je erbij 😉
Neem snel contact op zodat ik jou, onder het genot van alvast dat eerste bakje koffie of thee, alles kan vertellen over dit mega gave traject.