Goede voornemens? Ik recycle gewoon die van vorig jaar!

De eerste dagen van dit spiksplinternieuwe jaar bracht ik door in een klein dorpje in Duitsland. Midden in de natuur ging heel die overgang eigenlijk aan me voorbij (afgezien van het vuurwerk om 12.00 )
Ik was niet bezig met goede voornemens, nieuwe plannen, of het opstellen van (zakelijke) doelen, maar genoot van de prachtige bossen daar. Van alle wandelingen, van het fijne (soms irritante ) gezelschap en van m’n hond Pongo die het rondstruinen in de Noordrijn-Westfaalse bossen wel een leuk tijdverdrijf vond

Weer terug in Nederland daal ik langzaam weer richting aarde en zie om me heen alle goede voornemens voorbij schieten.
Ik denk terug aan alle andere jaren waarin ook ik mezelf van alles voornam aan het begin van zo’n nieuw jaar;
* Ik zou meer dingen doen waar ik blij van werd
* Ik zou mezelf niet meer voorbij gaan rennen, maar luisteren naar m’n lichaam
* Ik zou meer vrije tijd voor mezelf inplannen en zo zorgen voor meer rust in mijn hoofd
* Ik zou duidelijke doelen maken op zakelijk gebied en hier concreet mee aan de slag gaan

En ga zo maar door. Herkenbaar? Zo ja, dan ben ik heel benieuwd wat er van jullie voornemens terecht is gekomen . Die van mij kan ik namelijk gewoon hergebruiken, omdat er helemaal niks van terecht is gekomen. Nou ja, er zijn moedige pogingen gedaan, maar het eindigde vaak in een teleurstelling, omdat ik het dan toch niet voor elkaar kreeg. En ik had het zo nodig… dacht ik!

Dus stop ik ermee, met dat goede voornemen-gedoe. Het scheppen van verwachtingen maakt voor mij alleen maar dat ik aan die verwachtingen wil voldoen. De perfectionist in mij wil graag dingen afvinken en als het dan niet lukt, dan voelt dat niet helemaal oké. Wat weer zorgt voor onrust in mijn hoofd en uiteindelijk in mijn lijf. Dan gaat alles zijn doel voorbij. Cirkeltje rond, weer terug bij af

Dus heb ik nog maar 1 goed voornemen voor de rest van mijn leven:

Ik geef mezelf toestemming!

✨Om mijn plannen ten alle tijden bij te stellen
✨Om teleurgesteld te worden
✨Om verdrietig te mogen zijn, of boos, zo heerlijk allesomvattend onredelijk boos!
✨Om te proberen en te falen
✨Om me hier rot over te voelen
✨Om te sporten tot ik erbij neerval
✨En om me vervolgens vol te stoppen met ongezonde dingen
✨Om me daar dan weer schuldig over te voelen
✨Om met hele nieuwe ideeën te komen op zakelijk vlak
✨En om hier vervolgens niks meer mee te doen
✨Om egoïstisch te zijn
✨En om me hier vervolgens weer rot over te voelen

En ik geef mezelf toestemming om deze lijst aan te vullen of te wijzigen wanneer ik daar behoefte aan heb!

Waar geef jij jezelf toestemming voor? Vul maar aan, ik ben heel benieuwd!