Silly Note; Meidenmoeder

Wanneer ik de gastblog (link) van vader Richard terug lees die hij ( 😉 ) vorig jaar schreef, krijg ik toch sterk de behoefte om ook wat te zeggen. Natuurlijk is het lastig om samen te moeten leven in een huis met 3 vrouwen en mag hij zichzelf absoluut een echte man noemen dat hij dit dag na dag weet te overleven.
Natuurlijk snap ik dat hij wel eens verlangd naar een man-cave om even verlost te zijn van alle vrouwen probleempjes, rondvliegende hormonen en stuiterende tampons (of andersom).
Maar als moeder van twee meiden valt het ook niet altijd mee kan ik je zeggen.

Probeer je maar eens voor te stellen dat je zelf overspoelt wordt door dat hormoon gebeuren, waardoor je niet de meest gezellige persoon bent zo nu en dan. Wat gebeurt er dan als er nog 2 van die tikkende tijdbommen rondlopen die je elk moment van de dag tegen kan komen. Dat je soms alles op alles moet zetten om de dag door te komen zonder je te gedragen als een asociaal onaangepast wezen die het liefst heel de dag op de bank ligt met een reep chocola.
Hoe denk je dat het is als er in jouw huis nog 2 van zulke types rondbanjeren die ook heel de dag op de bank willen liggen, maar dan met joúw chocola.
Kun je je voorstellen hoe het knettert als deze hormonen bommetjes alleen maar bij elkaar in de buurt komen? Hoe de lucht zich vult met elektriciteit, de haren er zelfs statisch van worden en jij als moeder zijnde, dan degene moet zijn die alle primitief opkomende neigingen de kop in moet drukken, omdat jij geacht wordt de verstandigste te zijn?
Hoe je, met alles wat er op zulke momenten door je heen raast, ook nog eens heen en weer geslingerd wordt door het medeleven voor de ander, omdat je wéét wat er door ze heen gaat, maar je ze tegelijkertijd ook achter het behang zou willen plakken als je een rol zou kunnen vinden die daar groot genoeg voor is….
(En stel je dan eens voor hoe dit is als de wereld plotseling stilstaat en je ineens ‘verplicht’ thuis bent met z’n allen…. Gezellig!!)

En dan de toiletartikelen van jou als moeder zijnde van 2 meiden;
Shampoo bijvoorbeeld; Ik hou van lekker geurende shampoo en vind het heerlijk om verschillende soorten uit te proberen. Ik moet alleen niet verlangend uitkijken naar die douche ’s avonds als ik een fijne shampoo heb open gemaakt, want voordat ik met mijn ogen knipper is de fles alweer leeg, gezien ik twee meiden heb met haar tot op de kont. Waarna ze de lege fles uiteraard laten staan en altijd vergeten een nieuwe te pakken…
Conditioner ben ik zelfs maar mee gestopt, dat was helemaal niet aan te slepen.
Ook hier heeft papa geen last van, die heeft zijn eigen shampoo fles waar hij gewoon minimaal 4 maanden mee doet en er dan wonderbaarlijk ook altijd een nieuwe voor hem klaar staat in de kast.
Om nog maar niet te spreken van maandverbandjes en dergelijke… Dat jij, op het moment dat de nood hoog is en de tsunami je overspoelt, misgrijpt in een lege kast waar alle hulpmiddelen zouden moeten liggen…
Oké, wat dacht je van je scheerschuim? Het scheerschuim van papa laten ze met rust hoor, dat ruikt te mannelijk. Maar het naar aloë vera ruikende scheerschuim van mama is al snel bestempeld als ‘algemeen gebruik’. En hoewel papa schreef dat hij soms terug wilde naar de neanderthaler tijd, zijn de 3 vrouwen in dit huis geen fan van natuurlijke haargroei, en hebben we niet de ambitie er vlechtjes van te kunnen draaien.

Ik dank dan ook eenieder die daar over gaat op mijn blote knieën dat de jongste nog te klein is voor mijn kleding (hoewel papa het presteert om kleren van haar in mijn kast te leggen en ik me afvraag of ik dit als compliment op moet vatten…)
En de oudste een geheel andere smaak heeft en er niet aan denkt om mijn kast in te duiken…

Dus ja, echte mannen maken meiden, maar als meiden-moeder mag jij;
Wanneer je elke dag jezelf en jouw hormonen in bedwang weet te houden ten willen van het grote geheel…
Wanneer je zonder wat te zeggen, gewoon een andere fles shampoo uit de kast pakt…
Wanneer je zonder te klagen maar weer naar de drogist rijdt om scheerschuim en maandverband en tampons in te slaan (Hamsteren! 🙂 )…
Dan mag je jezelf ook bestempelen als zijnde; HELD!