Silly Note; Echte mannen maken meiden…

“Echte mannen maken meiden”, wordt er vaak gezegd als je als man vader wordt van een dochter.  Ik mag mijzelf dan wel een echte man noemen, gezien ik het twee keer voor elkaar heb gekregen.
Ik leef dus in huis met 3 vrouwen…. Jawel, laat het even tot je doordringen; met 3(!!) vrouwen…

Toen de meiden kleine meisjes waren, was ik gewoon de ‘man van’ gecombineerd met de ‘vader van’ twee schattige dochtertjes.
Nu ze ouder worden, is dit veranderd in; ‘de man die het moet zien uit houden met drie vrouwen in huis’.
Want als de oudste vol (maar dan ook vol) in de puberteit zit…
De jongste de aanloop hier naartoe met een sprintje aan het nemen is…
én je vrouw in haar intense beleving van de wereld, regelmatig overprikkeld is (en dan een sterke gelijkenis vertoont met een puber)… Dan is het soms toch wel een hele uitdaging.

Want als je als echte man probeert om zoveel mogelijk mee te helpen in het huishouden…
Je vervolgens de kleding van je dochter bij je vrouw in de kast legt en andersom, omdat dit qua grootte echt niet meer te onderscheiden is, (en je dit vervolgens te horen krijgt met een diepe zucht)…
Dan wil je soms wel eens terug naar de neanderthaler tijd waarin je als man alleen maar verantwoordelijk was voor het vlees.
En wanneer de hormonen in drievoud om je oren vliegen, samen met de maandverbandjes en de tampons (de ongebruikte, dat dan gelukkig weer wel)
Je jezelf een weg moet banen door alle lange haren die door heel het huis te vinden zijn..
Jij degene bent die erbij wordt geroepen als het doucheputje verstopt zit door diezelfde lange haren…
Wanneer jij je toch ook wel eens buitengesloten voelt omdat er soort verbondjes lijken te zijn tussen moeders en dochters (door vergelijkbare kwellingen die ze als vrouw moeten doorstaan)…
Dan fantaseer je stiekem wel eens over een ‘man-cave’ in je kelder of in de achtertuin…
En als je oudste dan ook nog eens steeds vaker thuis komt met verhalen over jongens, vriendjes en alles wat daarbij hoort… Dan verlang je zelfs naar een ‘man-cave’ waar je in alle stilte kan gaan werken aan een kuisheidsgordel in tweevoud…
(Gelukkig kunnen alle drie de vrouwelijke bewoners lucht laten ontsnappen op verschillende manieren, met een geluidsvolume waar ik soms stil van wordt en stiekem heel trots op ben, zodat het af en toe toch een beetje voelt als een mannelijke omgeving)

Dus als je jezelf rechtop weet te houden in een huishouden met 3 vrouwen, als je dit weet te doorstaan, als je toch volhoudt en probeert de verbinding te zoeken op de momenten dat je je buitengesloten voelt.. Als je door het onbegrip heen probeert te breken en je best doet deze bijzondere wezens te doorgronden…Als je dit weet te overleven elke dag weer…
Dan kan het niet anders, dan moet je wel een echte vent zijn…
Dus ja; echte mannen maken meiden!!