Samen op reis…

Vastbesloten zat hij de eerste keer bij mij aan tafel; 10 jaar jong met een heel duidelijk doel voor ogen; Hij wilde van zijn vaste manier van denken af. Onder de indruk van zijn zelfkennis gingen wij samen op reis;
Huppelend liepen wij binnen zijn comfortzone, vrolijk fluitend en zingend onderweg.
Aftastend stonden wij voor de grenzen hiervan en keken nieuwsgierig over het randje naar de andere kant.
Voetje voor voetje schuifelden wij vooruit aan die andere kant, soms terug schrikkend voor alles wat we tegen kwamen.
Steeds rechter gingen wij lopen, steeds sneller kwamen we vooruit…
Om dan ineens weer te struikelen over een stronk op de weg die we hier niet hadden verwacht.
Samen zittend op onze billen, met een gat in onze knie, even grienend over de pech en vervolgens weer voorzichtig op staan.
Steeds moediger ons pad vervolgen, ook al bleven we enge dingen tegen komen. Maar nu liepen we er niet meer voor weg, maar gaven het zachtjes een hand; Rustig kennis makend, waarbij we gelijk duidelijk maakten dat we het zagen, dat het er mocht zijn, maar dat we alsnog onze weg zouden vervolgen.
Struikelend, soms snel, soms langzaam en soms gewoon even neerploffend om uit te rusten in die luie stoel terug in de comfortzone…
Lachend, mopperend, vrolijk en ook gefrustreerd beklommen we samen heel wat heuvels en soms zelfs bergen. Helemaal tot het eindpunt van onze reis samen…
Hij gaat nu verder met zijn reis, want deze is nog lang niet af. Ik heb hem enkel op weg geholpen, zijn hand gepakt, hem een duwtje in de rug gegeven en het stof van zijn broek geveegd, wanneer hij viel.
Hij weet dat hij het kan, hij weet wiens hand hij nu kan pakken, hij weet dat hij niet weg hoeft te lopen van de dingen die hij moeilijk vindt. Hij weet nu dat er meer manieren zijn om te reageren en actie te ondernemen.

En ik? Ik heb weer genoten van deze reis en neem alle hobbels, kuilen, heuvels, bergen en modderpoelen die ik tegen kwam ook weer mee in mijn volgende reis; Niemand is namelijk ooit uitgeleerd!

Meer weten over kindercoaching? Neem hier een kijkje.