Net als in de film…

Stel je voor dat je leven een film is die je zelf kunt regisseren. Die je helemaal in kunt vullen zoals jij wil dat het gaat worden.
Waar misschien wel onverwachte gebeurtenissen op de set plaatsvinden, maar waar jij dan altijd nog steeds de keus hebt wat je hier mee gaat doen.
Waar de acteurs misschien niet altijd doen wat jij wil dat ze doen, maar waar je ook dan zelf de verantwoording hebt over hoe je hiermee omgaat.
Wat voor film wordt het dan? Ga jij voor een streng gecensureerde versie waar je schaaft en schaaft, totdat de diepste dalen zijn weg gewerkt en alleen de beste scenes overblijven? Het beeld waarin je ‘goed’ overkomt naar de buitenwereld toe en die tot nu toe de bekendste en dus makkelijkste weg is? Een film die tegelijkertijd ook de hoogste punten van de hoogtepunten weghaalt door al dat geschaaf… Die de ‘sparkle’ wegveegt tegelijkertijd met alle missers en een slap, maar stabiel aftreksel is van je echte leven?

Of ga je voor de rauwe ongecensureerde versie met alle flaters, bloopers en misstappen? Voor de film zonder dat filter dat alle oneffenheden wegwerkt, voor de beelden die schokkend en overweldigend kunnen zijn… Maar tegelijkertijd ook voor die film waarin de hoogtepunten ook nog echt hoog zijn? De film waar jij van het scherm af spettert, waarin alles echt is, zonder censuur, maar mét en ín het leven? Voor die versie van jezelf waarin je speelt met het leven in plaats van worstelt?

Life’s like a movie

Write your own ending…

Ga jij voor de makkelijke versie of de moeilijke? Ga je voor gemak of ga je voor geluk?
Als jij kiest voor geluk, dan is dit nieuwe traject speciaal voor jou.
Máár…. Om ongecensureerd in het leven te staan, moet je wel keihard aan de slag. Voorbij je overtuigingen, voorbij je hersenspinsels en (ver) voorbij wat nu voor jou gemakkelijk is. Je zal moeten investeren, niet alleen in middelen, maar ook in tijd. Je zal misschien moeten schuiven, dingen moeten gaan regelen, maar het is een investering voor de rest van je leven.
Het is joúw film! Maak er wat moois van en neem geen genoegen met een slappe B-film. Zorg dat je zelf de afstandsbediening in handen hebt!

Nog steeds nieuwsgierig? Lees dan snel wat het traject precies inhoudt! (en let daarbij eens goed welk stemmetje er aan het praten is als er bezwaren omhoog komen. Bij welke film past dat stemmetje…)